Uhapšen član Pink Pantera

Izvor: S media, 15.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen član "Pink Pantera"

Cetinjanin Vladimir Lekić uhapšen je pod sumnjom da je, kao član ozloglašene medjunarodne kriminalne grupe "Pink Panter", decembra 2003. godine opljačkao satove vrednosti milion evra iz juvelirnice u Frankfurtu.

Lekić je u nedelju uhapšen u svojoj kući, pošto je kancelarija Interpola u Podgorici od nemačkih vlasti dobila spise predmeta u kojima se Lekić tereti da je, zajedno za Predragom Vujoševićem iz Bijele i Zoranom Kostićem sa Cetinja, opljačkao juvelirnicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Lekić je pre dva dana bio uhapšen zbog nedozvoljenog nošenja oružja, ali je ubrzo pušten.

Policija je zvanično potvrdila da je Lekić uhapšen na osnovu medjunarodne poternice, kao član "Pink Pantera", grupe koja godinama širom sveta pljačka juvelirnice.

Nemacke vlasti su odlučile da predmet ustupe Crnoj Gori jer je Lekić njen državljanin, a prema važećim zakonskim propisima, Crna Gora nema pravo da izruči svoje gradjane.

Druga dvojica - Kostić i Vujošević su u zatvoru u Francuskoj, a pre nekoliko meseci je još nekoliko Crnogoraca uhapšeno zbog sumnje da su članovi te bande.

Duško Martinović iz Cetinja je osudjen na 15 godina zatvora zbog kradje nakita vrednosti dva miliona evra 2005. godine u Sen Tropeu.

U bandi koju Interpol naziva "Pink Partner" je 60 ljudi iz Jugoslavije, od kojih polovina iz Crne Gore, osumnjičenih za pljačku više od 120 juvelirnica širom sveta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.