Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Hrvoje Petrač

Zagreb -- Kako javlja hrvatska televizija "Nova", a prenose hrvatski sajtovi, u grčkom mestu Igomenica uhapšen je Hrvoje Petrač.

Petrač je, kao i Ivan Mateković, koji je nedavno uhapšen u Zagrebu, u odsustvu osuđen na sedam godina zatvora zbog otmice sina generala Zagorca, a do sada je bio nedostupan hrvastkim organima gonjenja. Vest o hapšenju Petrača potvrdio je i grčki konzulat. Međutim, ni hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ni Ministarstvo pravosuđa još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu potvrdili tu vest, ali je nisu ni demantovali.

Petrač je uhapšen 30-ak kilometara od grčke granice s Albanijom u sredu ujutro, a u trenutku hapšenja bio je na brodu sa još dve osobe, kod kojih su nađeni hrvatski pasoši.

Petrač je pored haškog optuženika generala Anta Gotovine najtraženiji hrvatski begunac od pravde. Ovaj "kontraverzni biznismen" u javnosti se pominjao kao finansijer Gotovine, a mnogi, među kojima i permijer Ivo Sanader, imenovali su Petrača kao ključnu osobu hrvatskog organizovanog kriminala. Petrač je bio i blizak poslovni partner vođama "Zemunskog klana", kojima se u Srbiji sudi za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.