Uhapšen Brdža, vođa grupe mladića koja je oslikala i branila mural sa srpskom trobojkom u Podgorici

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2020, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Brdža, vođa grupe mladića koja je oslikala i branila mural sa srpskom trobojkom u Podgorici

Jutros oko 3 sata, priveden je Milivoje Brković Brdža, jedan od simbola i vesnika "trobojka revolucije" u Crnoj Gori Jutros oko 3 sata, priveden je Milivoje Brković Brdža, jedan od simbola i vesnika „trobojka revolucije“u Crnoj Gori. Policija je došla na njegovu adresu stanovanja i odvela ga u CB.Kako saznajemo, Brdža se još nalazi u prostorijama Centra bezbednosti Podgorica.Podsećamo, sinoć je došlo do sukoba između omladine koja je mirno pružala otpor čuvajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mural trobojke i policije pod punom opremom koja je došla u velikom broju kako bi obezbjeđivala prefarbavanje murala.Policija je bacila velike količine hemijskih sredstava i maltretirala građane iako za to nije imala zakonskih osnova budući da su se građani okupili u grupe od po devetnaest ljudi, nenasilno se suprotstavljajući represivnom aparatu.Policija je upotrebom sile privodila i druge građane sinoć, a u toku sukoba bilo je i povređenih.Foto: in4s.netPolicija je ipak uspela da prefarba trobojku „sanirajući“ gradske zidine dok je ostale grafite ostavila „u životu“.(In 4s)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brdža sa osmehom na licu izlazi iz marice: Čeka na saslušanje kod tužioca (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2020

Danas je na drušvenim mrežama osvanula Brdžina fotografija kako izlazi iz marice sa osmehom na licu Jutros oko 3 sata, priveden je Milivoje Brković Brdža, jedan od simbola i vesnika „trobojka revolucije“u Crnoj Gori. Policija je došla na njegovu adresu stanovanja i odvela...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.