Knin: Uhapšen zbog ratnog zločina

Izvor: Blic, 12.Jan.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knin: Uhapšen zbog ratnog zločina

€“ Hrvatska policija uhapsila je u subotu 43-godišnjaka iz Knina zbog sumnje da je, kao stražar bivšeg Okružnog zatvora samoproklamovane SAO Krajine u Kninu 1991, okrutno zlostavljao jednog od civilnih zatvorenika.

Policija nije saopštila identitet uhapšenog, već samo da je reč o 43-godišnjaku koji se sumnjiči za fizično i psihičko zlostavljanje.

Hrvatski mediji danas navode da je reč o Saši Počuči, koji je već osuđen za ratni zločin 1991. i 1992, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno da je kao zatvorski stražar u zatvoru Stara bolnica u Kninu zlostavljao hrvatske civile i ratne zarobljenike.

"Jutarnji list" na sajtu piše da je Počuča uhapšen 2007, a da je krajem 2013. pušten na uslovnu slobodu pošto je odslužio 6,3 od ukupno osam godina zatvora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog mučenja zarobljenika

Izvor: B92, 12.Jan.2014

Zagreb -- Hrvatska policija uhapsila 43-godišnjaka iz Knina osumnjičenog da je kao stražar bivšeg zatvora SAO Krajine u Kninu 1991. zlostavljao jednog zatvorenika...Policija nije saopštila identitet uhapšenog, već samo da je reč o 43-godišnjaku koji se sumnjiči za fizično i psihičko zlostavljanje...Hrvatski...

Nastavak na B92...

Hapšenje zbog ratnog zločina u Kninu

Izvor: RTS, 12.Jan.2014

Muškarac iz Knina uhapšen zbog sumnje da je, kao stražar bivšeg Okružnog zatvora samoproklamovane SAO Krajine u Kninu 1991, okrutno zlostavljao jednog od civilnih zatvorenika...Hrvatska policija uhapsila je u subotu 43-godišnjaka iz Knina zbog sumnje da je, kao stražar bivšeg Okružnog zatvora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.