Ugostitelji protestovali zbog mera, još sedmoro umrlo od posledica koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 19:27

Ugostitelji protestovali zbog mera, još sedmoro umrlo od posledica koronavirusa

Budvanski ugostitelji protestovali su danas zbog mera Nacionalnog koordinacionog centra kojima se zbog epidemije koronavirusa zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u nekoliko crnogorskih opština.

"Ukoliko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) ne povuče meru i dozvoli nam rad, bićemo prinuđeni da sami otvorimo lokale, jer smo na rubu egzistencije",  poručeno je sa protesta ispred zidina Staroga grada u Budvi, gde se okupilo gotovo 1.000 ugostiteljskih radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Budve, a podršku su im dali i predstavnici udruženja ugostitelja iz Podgorice, Nikšića, Tivta, Ulcinja i Kotora.

Kako su istakli na protestu, ne mogu da private da budu jedini krivci za novonastalu situaciju jer su u svojim ugostiteljskim objektima poštovali sve propisane mjere. "Nismo za ovo stanje mi krivci. Stanje jeste alarmantno, ali moramo da naučimo da živimo sa koronom, da poštujemo mere. Nije u redu da nas zatvaraju, doveli su naše biznise na rub propasti.

Prvo smo dva meseca bili zatvoreni, poslije smo izgubili sezonu, sada kada je vreme gde smo mogli nešto da zaradimo, jer nas očekuje užasna zima, bilo je jedino ispravno da nas otvore. Ovđe su sve naše i familije naših zaposlenih, šta ćemo ove zime", poručio je predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Vido Markićević.

On je pozvao nadležne institucije da hitno reaguju i omoguće im da rade.

U šest opština u Crnoj Gori u naredne dve sedmice će na snazi biti pooštrene epidemiološke mere zbog rasta broja obolelih od novog korona virusa.

U posljednja 24 sata je umrlo sedam osoba od posledica koronavirusa dok je registrovano 32 novopozitivna slučaja infekcije. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 238 a od početka godine 247.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 4.064.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 15.892.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.