Izvor: B92, 16.Feb.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavilo se 7 imigranata u Marici

Bugarska -- Sedam imigranata se udavilo u reci Marici kod Jedrena u Turskoj, u pokušaju da pređu na bugarsku teritoriju, saopštila je bugarska spasilačka služba.

Na čamcu je bilo 16 imigranata, od kojih je devet uspelo da stigne do obale, a njih sedam se utopilo, a bugarska spasilačka služba je navela da su imigranti iz azijskih i afričkih država.

Reka Marica se izlila iz korita zbog obilnih padavina, ali i zbog činjenice da su Bugari ispustili vodu iz veštačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brana, pa je vodotok povećan za oko 100 kubnih metara u sekundi, prenose agencije.

Gradonačelnik turskog grada Jedrena Odrin Hamdi Sedefci izjavio je da je nabujala reka poplavila kuće, na stotine hektara obradivih površina, proizvodnih kapaciteta i objekata u pograničnom naselju Kirišhane.

Iako je veliki deo naselja već evakuisan, postoji opasnost da i centralni deo grada bude poplavljen ukoliko popusti neki od zaštitnih bedema, javio je Bugarski nacionalni radio.

Situacija je teška i u jugoistocnoj Bugarskoj, gde su sneg, kiša i nabujale reke izazvale poplave.

Na stotine ljudi iz Blaskova i Elhova su evakuisani, a u oblasti Evksinograda i Velingrada pojavila su se klizišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.