Učenici iz Sarajeva boravili u Italiji, bili u školi, nepregledani poslati kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici iz Sarajeva boravili u Italiji, bili u školi, nepregledani poslati kući

Grupa od 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II u Sarajevu, koji su prošle nedelje boravili u Italiji, prvobitno su po povratku u BiH otišli u školu, a potom su, posle preporuka Kriznog šštaba Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo, poslati kući.

Direktor škole Sabahudin Dino Bakal rekao je za bosanski sajt Klix da su se iz Italije vratili u nedelju, a da su već u poneđeljak, u skladu sa preporukama, deca poslata kući.

Kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Epidemiološkoj službi savetovano je da decu pošalju kući. Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima, da je zdravstveno stanje dece dobro i da nemaju nikakve simptome bolesti.

"Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izveštavamo o trenutnom zdravstvenom stanju dece. Prema nekom pravilu, deca bi trebalo biti u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su deca takođe pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, videćemo kako će biti", rekao nam je direktor.

On je dodao da je, kao i njegova koleginica i škole, otvorio bolovanje.

"U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama dece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, deca su zdrava", kaže direktor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SARAJEVSKI ĐACI BILI U ITALIJI, NEPREGLEDANI VRAĆENI KUĆAMA! Direktor: Osnovci su zdravi, u kontaktu smo s roditeljima!

Izvor: Kurir, 25.Feb.2020

Grupa od 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II u Sarajevu, koji su prošle nedelje boravili u Italiji, prvobitno su po povratku u BiH otišli u školu, a potom su, posle preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo, poslati kući.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.