Ublažavanje mera u Severnoj Makedoniji: Ove nedelje tržni centri, iduće ugostiteljstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2020, 14:46

Ublažavanje mera u Severnoj Makedoniji: Ove nedelje tržni centri, iduće ugostiteljstvo

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je da će Komisija za zarazne bolesti Vladi danas predložiti da ove sedmice počne ublažavanje restriktivnih mera za zaštitu od koronavirusa.

Među predlozima je da ove sedmice počnu da rade tržni centri, a od naredne i ugostiteljski objekti.

Na onlajn konferenciji za novinare on je rekao da su ispunjena sva tri ključna kritetijuma za olakšavanje mera za borbu sa korona virusom, da je epidemija "pod kontrolom" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da je "stanje ocenjeno kao stabilno".

Ministar je rekao i da je još pet pacijenata ozdravilo od koronavirusa, da je potvrđeno 10 novih slučajeva zaraze i da nema umrlih.

On je izrazio zadovoljstvo time što broj izlečenih pacijenta svakodnevno raste, ističuči da je ozdravilo 72 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva, kao i time da se smanjuje broj smrtnih slučajeva.

"Ukupan broj dijagnostifikovanih u našoj zemlji od početka epidemije iznosi 1.674, ozdravljenih 1.205, preminulih 92 i aktivnih sučajeva 377", rekao je je Filipče.

Po njegovim rečima broj opština u kojima nema zaraženih povećao se na 10.

Filipče je dodao da je u poslednja 24 sata urađeno 189 testiranja i odbacio "kalkulacije da on tendenciozno smanjuje broj testiranja".

"To nije tačno! Urađen je znatno manji broj testova jer nema dovoljno pacijenta koji imaju simptome i koji imaju pravu indikaciju za testiranje. Upravo smo to i hteli!", rekao je ministar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U S. Makedoniji tri nove žrtve, 20 zaraženih i 24 izlečena

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2020, 13:53

U Severnoj Makedoniji preminula su još tri pacijenta sa korona virusom i broj umrlih od te bolesti se popeo na 95, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče...On je na Fejsbuku napisao da je prethodna 24 sata obavljeno 309 testiranja i potvrđeno 20 novih slučajeva kovida 19, pa broj dijagnostikovanih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.