Ubijen katolički sveštenik kod Bihaća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen katolički sveštenik kod Bihaća

BIHAĆ -

Katolički sveštenik Mile Ivančić, župnik župe Zavalje Gospićo-senjske biskupije sv. Franje Asiškog u BiH, pronađen je ubijen u zavaljskoj župnoj kući, udaljenoj oko 20 kilometara od Bihaća, saopštila je policija.

Kako je javila Katolička novinska agencija Biskupske konferencije BiH (KTA), telo župnika Ivančića pronađeno je u subotu, a tokom policijskog uviđaja utvrđeno je da su mu nanete teške telesne povrede, pogotovo u predelu glave, tako da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policija zaključila da je reč o ubistvu izvršenom najverovatnije udarcima kamenom u glavu.

Komesar policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić izjavio je da je Ivančićevo telo pronašla župljanka Mirjana Dujmović, koju je žrtva dan ranije zamolila za pomoć u čišćenju kuće.

Kako je prenela agencija Hina, Ivančić je rođen 1935. godine u župi Zavalje, a za sveštenika je imenovan 1963, pa je početkom aprila ove godine planirao da proslavi 50. godišnjicu sveštenstva, odnosno zlatnu misu, prema katoličkom običaju.

Policija je saopštila i da je na župnu kuću u Zavalju 1. februara izvršen napad, kada su dvojica provalnika ušli noću u objekat dok je Ivančić bio u spavaćoj sobi, ali je izjavio da nije uspeo da ih prepozna, jer su bili maskirani.

Pred katolički Božić prošle godine iz župne kuće ukradeno je oko 25.000 kuna (oko 3.600 evra), kojima je nameravao da isplati majstore za popravku krova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ubijen katolički sveštenik u BiH

Izvor: Blic, 10.Feb.2013

Katolički sveštenik Mile Ivančić, župnik župe Zavalje Gospićo-senjske biskupije sv. Franje Asiškog u BiH, pronađen je ubijen u zavaljskoj župnoj kući, udaljenoj oko 20 kilometara od Bihaća, saopštila je policija. Bihać..Kako je javila Katolička novinska agencija Biskupske konferencije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.