Izvor: S media, 08.Apr.2011, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen dok je branio druga, identifikovani počinioci

Makedonska policija utvrdila je danas identitet dvojice napadača koji su u srednjoj školi u Skoplju metalnim palicama tukli 19-godišnjeg Jašarija Muhamedalija, posle čega je mladić preminuo na putu ka bolnici, i jednog uhapsila.

Policija je saopštila da su napadači dvojica maloletnika, rodjeni 1995. odnosno 1992. godine, obojica iz Skoplja.

Protiv jednog napdača pokrenuta je krivična prijava za ubistvo, dok je protiv drugog podneta prijava za nasilje. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Prvoosumnjičeni tinejdžer je u bekstvu, dok je policija jutros privela drugoosumnjičenog i izvela ga pred istražnog sudiju.

Nekoliko lica je juče upalo u dvorište Srednje gradjevinske škole i metalnim šipkama tuklo 17-godišnjeg Darka Ančeva.

Jašari mu je odmah pritekao u pomoć, a napadači su mu teško povredili glavu.

Lekari koji su bili u školi radi vakcinisanja učenika, odmah su prišli povredjenima, a napadači su pobegli.

I pored intervencije lekara i ekipe hitne pomoči, 18-godišnji Jašari je preminuo na putu ka bolnici.

Saobraćajka: Najmanje 10 poginulih i 60 povređenih

Direktor škole Dragica Kpstadinovska je izjavila novinarima da je napad trajao svega nekoliko sekundi i da su napadači odmah pobegli.

Ministar obrazovanja Nikola Todorov je posetio školu ubrzo po napadu i izjavio da će napadači biti brzo uhapšeni.

Policija još nije saopštila koji su motive napada niti koliko je bilo napadača. Ispitani su očeviči - nastavnici i učenici, a ubice još nisu uhapšene.

Februara je u Skoplju nekoliko učenika i jedan profešor izbodeno nožem, a jedan i u Gimnaziji u Velesu, 50 kilometara južno od Skoplja.

Posle tih incidenata pojačane su mere bezbednosti u školama.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoplje: Upali u školu sa šipkama i ubili jednu osobu, a drugu teško povredili

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Apr.2011

U tuči koja se dogodila danas popodne u srednjoj školi u Skoplju ubijen je jedan srednjoškolac, a drugi je teže povređen, saopštila je policija. Tuča je nastala kada je grupa nepoznatih osoba naoružanih metalnim šipkama upala u školu i napala dvojicu đaka.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Skoplje: Ubijen srednjoškolac dok je branio druga

Izvor: Blic, 08.Apr.2011

SKOPLJE - Srednjoškolac Jašari Muhamedali je danas ubijen u školi u Skoplju, dok je pokušavao da odbrani školskog druga Darka Ančeva od nepoznatih napadača...Nekoliko nepoznata lica je upalo u dvorište Srednje građevinske škole i metalnim šipkama tuklo 17-godišnjeg Darka Ančeva. Jašari...

Nastavak na Blic...

Tuča u školi, ubijen dok je branio druga

Izvor: Mondo, 08.Apr.2011

Jašari Muhamedali je danas ubijen u srednjoj školi u Skoplju dok je pokušavao da odbrani školskog druga Darka Ančeva od nepoznatih napadača.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.