Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 17:28

URA: Počele konsultacije o formiranju nove vlade

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić izjavio je da su već počele preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine oko formiranja nove Vlade Crne Gore.
Preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine su već započete, a prvi zvanični razgovori uslediće već u narednim danima, najavio je Mileta Radovanić nakon izglasavanja nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića.

"Razgovori će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavljeni sa grupom građana CIVIS, Socijalističkom narodnom partijom (SNP), manjinskim partijama, ali i sa predstavnicima Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore (DCG)", rekao je Radovanić.
Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića na predlog koalicije "Crno na bijelo", čiji je član i pokret URA Dritana Abazovića, i opozicije.
Na istom vanrednom zasedanju, poslanici nisu raspravljali o Vladinom Predlogu za skraćenje mandata parlamentu.
Na sednici koja je održana u četvrtak, zakazanoj na zahtev Zdravka Krivokapića da bi se sa funkcije potpredsednika Vlade razrešio Dritan Abazović, poslanici nisu usvojili dnevni red tako da se o razrešenju Abazovića nije raspravljalo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

URA: Počele preliminarne konsultacije o novoj crnogorskoj vladi

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2022

PODGORICA - Preliminarne konsultacije među partijama parlamentarne većine u Crnoj Gori o formiranju nove vlade već su započete, a prvi zvanični razgovori uslijediće u narednim danima, izjavio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.