UHAPŠEN U ŠPANIJI: Priveden Nikola Vuletić zbog sumnje da je umešan u ubistvo košarkaša na Cetinju

Izvor: Večernje novosti, 03.Dec.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN U ŠPANIJI: Priveden Nikola Vuletić zbog sumnje da je umešan u ubistvo košarkaša na Cetinju

Njega je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je nedavno uhapšeni Cetinjanin Aleksandar Konatar, pre sedam godina, na Cetinju ubio košarkaškog reprezentativca Crne Gore Ljuba Jovanovića Cetinjanin Nikola Vuletić (34), uhapšen je u Alikanteu u Španiji. Njega je NCB Interpol Podgorica potraživao zbog razbojništva tokom kojeg je nedavno uhapšeni Cetinjanin Aleksandar Konatar (28) 30. juna 2011. godine na Cetinju ubio košarkaškog reprezentativca >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Crne Gore Ljuba Jovanovića. Dvonedeljne zajedničke aktivnosti policija Crne Gore i Španije su rezultirale lociranjem i hapšenjem Vuletića koji je tokom bekstva prema saznanjima često menjao mesto boravka, saopštila je crnogorska policija, koja pojašnjava da se on potražuje zbog krivičnog dela razbojništvo, kada je, kako se sumnja, zajedno sa Konatarom planirao pljačku u objektu ''Lutrije Crne Gore'', prilikom koje je trebalo da čuva stražu. Pročitajte još - RASVETLjENO UBISTVO KOŠARKAŠA: Cetinjanin ispalio smrtonosni hitac? Konatar je ušao u objekat i izvršio razbojništvo, odnevši 350 evra, a prilikom izlaska je ipalio hitac u Jovanovića koji se sklonio od kiše ulaskom u kladionicu. Jovanović je tada bio na pripremama omladinske košarkaške reprezentacije Crne Gore. Posle pljačke i ubistva Jovanovića, Konatar i Vuletić su se, tvrdi policija, dali u beg. Konatar je uhapšen krajem septembra ove godine i nalazi se u pritvoru. Na saslušanju je negirao ubistvo. Intenzivni rad crnogorske policije, koji je preduziman u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a koji je doveo do lišavanja slobode osumnjičenog Vuletića odvijao se i putem međunarodne policijske saradnje sa više evropskih država. Sledi komunikacija nadležnih organa dve države radi izručenja Vuletića Crnoj Gori.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

CETINJANIN NIKOLA VULETIĆ UHAPŠEN U ŠPANIJI: Osumnjičen za razbojništvo u kom je ubijen košarkaš Ljubo Jovanović

Izvor: Kurir, 03.Dec.2018

Španska policija uhapsila je Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja zbog razbojništva tokom kojeg je, kako se sumnja, Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju pre sedam godina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.