U sedam crnogorskih opština nijedno venčanje!

Izvor: Mondo, 31.Mar.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sedam crnogorskih opština nijedno venčanje!

Da li zbog socio-ekonomske situacije ili odlaska mladih u veće gradove Crne Gore, ali od početka ove godine u čak sedam crnogorskih gradova nije sklopljen nijedan brak.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Posmatrano na nivou države, od početka 2015. godine u Crnoj Gori je sklopljeno 176 brakova, dok ih je, sa druge strane, razvedeno ukupno 17.

Sudeći po brojkama statističara, svadbena pesma nije se čula u Andrijevici, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Plužinama, Šavniku i na Žabljaku.

U jednoj od najmlađih crngorskih opština u Crnoj Gori, Petnjici, sklopljen je samo jedan  brak, dok je zanimljiv podatak da su u Budvi sklopljena svega dva braka, koliko ih je bilo i u Plavu, prenosi Televizija Crne Gore.

Najviše sklopljenih brakova, prema podacima Monstata objavljenim u Mesečnom statističkom pregledu, bilo je u Podgorici, gde je od početka godine 60 parova izgovorilo sudbonosno "Da". Nakon Podgorice, najviše mladenaca bilo je u Nikšiću (29), pa u Rožajama (13).

Kad je rič o razvodima, od ukupno 17, najviše ih je bilo u Podgorici (5), zatim Herceg Novom (4), u Pljevljima i Baru razvedena su po dva braka, dok je po jedan brak razveden u Beranama, Bijelom Polju, Plavu, i Rožajama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.