U rudniku Banovići povređeno pet rudara

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rudniku "Banovići" povređeno pet rudara

U nesreći u rudniku mrkog uglja "Banovići", prošle noći povređeno je pet rudara, od kojih su tri rudara zadobila teže povrede, a dva su nakon pregleda puštana kući.

Do nesreće, koja se desila 15 minuta posle ponoći, došlo je nakon aktiviranja zaostalog eksplozivnog punjenja od prethodnog miniranja na radilištu, prenose sarajevski mediji.

U Kini poginulo više od 30 rudara

U eksploziji poginulo 45 rudara

U rudniku zatrpano 30 rudara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Rudarski inspektor Federacije BiH Nuraga Duranović rekao je da su radnici tokom redovnih aktivnosti u rudniku bušilicom zahvatili staro neeksplodirano eksplozivno punjenje, koje je tom prilikom eksplodiralo i povredilo rudare.

''Tri rudara su teže povrijeđena i nalaze se u bolnici, dok su dva lakše povređena i nakon medicinske pomoći pušteni su kući'', kazao je Duranović.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.