U nesrećnom kočenju stradalo pedesetak putnika

Izvor: Politika, 22.Dec.2009, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesrećnom kočenju stradalo pedesetak putnika

Putnički voz iz Siska nije uspeo na vreme da se zaustavi, pa je udario u odbojnik na kraju koloseka zagrebačke železničke stanice

Od našeg stalnog dopisnika

ZagrebRano juče, oko 5.30 časova, došlo je do neobične nesreće na glavnoj železničkoj stanici u Zagrebu u kojoj je povređeno oko 50 putnika, od kojih sedmoro teže. Putnički voz iz Siska nije uspeo da se zaustavi na odgovarajućem peronu, već je produžio i udario u betonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odbojnik na kraju koloseka.

U vozu je bilo stotinak putnika, a prema podacima MUP-a povređeno je oko 50, dok Državna uprava za zaštitu i spasavanje navodi da je do 10 časova u zagrebačkim bolnicama prihvaćeno 58 povređenih osoba.

Istraga je u toku, a prema nekim indicijama mogući uzrok ove železničke nesreće je vrlo niska temperatura u Zagrebu zbog koje nije bilo moguće kočenje kompozicije.

Zbog ove nesreće na zagrebačkom Glavnom kolodvoru je došlo do velikog poremećaja u železničkom saobraćaju, koji je normalizovan oko 10 časova.

U poslednje vreme učestale su železničke nesreće u Hrvatskoj i to najčešće zbog problema s kočenjem. Tako je nedavno teretna kompozicija u punoj brzini izletela s koloseka usred Rijeke, jer nije mogla da zakoči na nizbrdici spuštajući se iz Gorskog kotara.

R. Arsenić

[objavljeno: 22/12/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.