U Zvorniku već tri dana tinja požar, širi se neprijatan miris

Izvor: BKTV News, 24.Jul.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zvorniku već tri dana tinja požar, širi se neprijatan miris

Borba zvorničkih vatrogasaca sa požarom na nekadašnjoj gradskoj deponiji u Karakaju, kod Zvornika traje već tri dana.

Požar koji je izbio u subotu oko ponoći, zahvatio je oko dve trećine deponije. U gašenju učestvuju dva vatrogasna vozila i jedna cisterna komunalnog preduzeća sa 20 ljudi, odnosno pripadnika vatrogasne jedinice, civilne zaštite i komunalnog preduzeća koji ulažu velike napore kako bi ugasili požar.

Tinejdžer priznao da je izazvao požar na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Luštici

Zamenik komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Saša Ilić kaže da je problem što je požar dubinski i zahvatio je kompletnu unutrašnjost deponije i konstantno tinja na dubini od sedam do deset metara.

"Požar je površinski ugašen, ali je problem što je prodro u dubinu smetlišta i čim se osuši površinski deo, požar ponovo izbija na površinu i skoro ga je nemoguće ugasiti u unutrašnjosti. Ljudi i mehanizacija su konstantno na terenu, postavljeno je i pet pumpi za vodu koje su povezane sa rekom Drinom te vršimo natapanje smetlišta čime nastojimo da prodremo u njegovu unutrašnjost, ali će biti jako teško bez veće kiše jer je zahvaćena velika površina deponije", rekao je za "Blic" Ilić.

Bukti požar u blizini manastira Studenica, meštani u panici!

Prema njegovim rečima, nema opasnosti od širenja požara, ali zbog njegove specifičnosti, on može da potraje i nekoliko dana. Velika količina dima, pepela kao i neprijatan miris otežavaju boravak stanovnika u najbližim naseljima.

Uzroci izbijanja požara za sada nisu poznati.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.