U Srebrenici nije bilo genocida

Izvor: Vesti-online.com, 24.Mar.2012, 06:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srebrenici nije bilo genocida"

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne izjavio je da u Srebrenici nije počinjen genocid.

"Što se Srebrenice tiče, Haški tribunal je doneo odluku da se tu desio genocid, ali ja smatram da nije, jer tu nije bilo istrebljenja jednog naroda", rekao je Livne za RTRS i istakao da je u Srebrenici svakako bio zločin, ali ne i genocid.

Livne je rekao da ne želi da vređa žrtve koje su stradale u Srebrenici i da žali za svakom žrtvom, navodeći da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se u Srebrenici desile tragične i nepotrebne stvari.

On je istakao da su njegovi razgovori sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na prijateljskoj bazi, gde on uvek kaže ono što misli i predsednik Dodik to prihvata.

"Svedoci smo neprekidnih napada iz Sarajeva na Republiku Srpsku, a posebno na predsednika Srpske Milorada Dodika i to stvara još goru atmosferu u BiH", kaže Livne, koji je i savetnik predsednika Dodika.

Livne za sebe kaže da je čovek čija je religija humanizam i socijalna pravda.

"Ja verujem u tu religiju i zato pomažem ljudima koliko god mogu", rekao je Livne.

On je najavio da će u nedelju u Republiku Srpsku doći predstavnici izraelske kompanije "Mekorot", koja želi da proveri vodne resurse u Srpskoj i potrebe navodnjavanja.

"Republika Srpska ima velike resurse vode, ali se ona nepotrebno troši", rekao je Livne.

On je naveo da je pristalica ujedinjene Evrope i istakao da će ujedinjena Evropa rešiti nacionalne probleme, naravno, ako opstane.

"Mislim da će Srbija i BiH postati evropske članice i smatram da Srbija i BiH ne mogu da žive bez EU", rekao je Livne.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.