U Sloveniji uhapšeno 60 osoba

Izvor: B92, 11.Maj.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji uhapšeno 60 osoba

Ljubljana -- U Sloveniji je u toku najveća policijska akcija do sada, u kojoj je uhapšeno oko 60 osoba i zaplenjene velike količine oružja i droge.

U centralnoj i severnoj Sloveniji, kao i u njenom primorskom području, još uvek traje najveća međunarodna policijska akcija, u kojoj učestvuje čak 350 slovenačkih policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne policije, ali i francuski kriminalisti.

Akcija se vodi na osnovu rezultata istrage koja u Sloveniji traje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već skoro dve godine, ali i pomoću informacija koje su prikupljene u inostranstvu. Zbog toga je, u okviru ove akcije, uhapšeno i više osoba u inostranstvu, koje su izvodile transporte droge organizovane u Sloveniji.

Današnja policijska akcija nosi oznaku visokog rizika, pre svega zbog toga što prikupljeni podaci govore da su osumnjičene osobe naoružane, a

akciju, zbog njenog velikog obima, usmerava više državnih tužilaštava.

Prema rečima pomoćnika direktora policijske kriminalističke uprave, Marjana Fanka, do sada je obavljeno oko 70 kunih pretresa, u kojima su

zaplenjene velike količine teških droga (heroina, hašiša, kokaina i amfitamina), i oružja, među kojim su bombe, eksplozivi, ali i specijalno

i vojno oružje.

Fank je danas, na novinarskoj konferenciji, objasnio da se radi o najopsežnijoj zaključnoj akciji iz oblasti organizovanog

kriminala, koja nije, kao što su spekulisali slovenački mediji, povezana sa akcijom Balkanski ratnik, koja je izvedena pre dve godine.

Marjan Fank je dodao i da je današnja akcija usmerena protiv kriminalnog udruženja koje je radilo povezano i usklađeno i čija struktura potvrđuje da se radi o najvišem nivou organizovanog kriminala u Sloveniji. Pomenuto udruženje je radilo kako na Balkanu, tako i u Evropskoj Uniji, a njegove najveće aktivnosti je policija registrovala na takozvanom balkanskom putu.

Slovenačka policija očekuje da akcija, uprkos njenom velikom obimu, neće biti završena danas i da će biti nastavljena i narednih dana.

Najveća policijska akcija ove vrste u Sloveniji, do sada je bila iz 2010. godine, nazvana "Balkanski ratnik", u kojoj je uhapšeno 17 osoba pod sumnjom da su pripadnici balkanskog kokainskog kartela.

Među osumnjičenima iz te grupe nalazi se i Dragan Tošić, protiv koga je u toku sudski postupak u Ljubljani. On se tereti da je vođa slovenačkog ogranka kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića koji se nalazi u bekstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija hapšenja u Sloveniji u toku

Izvor: Akter, 11.Maj.2012

U Sloveniji je u toku najopsežnija akcija protiv organizovanog kriminala. Do sada je uhapšeno oko pedeset lica, a za desetinom se još traga

Nastavak na Akter...

Slovenija: Uhapšeno 60 osoba i zaplenjene velike količine oružja i droge

Izvor: Lajk.ba, 11.Maj.2012

Ljubljana -- U Sloveniji je u toku najveća policijska akcija do sada, u kojoj je uhapšeno oko 60 osoba i zaplenjene velike količine oružja i droge.

Nastavak na Lajk.ba...

Slovenija: Uhapšen kriminalni vrh

Izvor: Šumadija Press, 12.Maj.2012, 14:27

U Sloveniji je i dalje u toku najveća policijska akcija, u kojoj su zaplenjene velike količine oružja i droge, i uhapšeno 60 osoba među kojima i sam vrh kriminalnog udruženja.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.