U Skoplju počelo suđenje za aferu Reket

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skoplju počelo suđenje za aferu Reket

Suđene u slučaju "Reket" u kojem je prvooptuženi šoumen Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, počelo je danas u krivičnom sudu u Skoplju.

Prvo ročište je počelo sa 45 minuta zakašnjenja, i najpre je prekinuto zbog problema sa ozvučenjem, zatim kratko nastavljeno do pauze na kojoj je trebalo da se utvrdi da li prvooptuženi Jovanovski može ta prati raspravu zbog zdravstvenih problema.

Kako su preneli lokalni mediji, Jovanovski tvrdi da zbog pogoršanog zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stanja ne može aktivno da učestvuje u raspravi.

Odbrana je navela da se Jovanovski ne oseća dobro i da je morao da poseti zatvorskog doktora.

"Ne osećam se dobro, od jutros sam 10 puta povraćao. Zatvorski doktor mi je rekao da nisam u stanju da pratim suđenje, ali sam insistirao da dođem da ne bi ispalo da izbegavam sudski proces. Ali nisam u stanju da aktivno učestvujem", rekao je Jovanovski.

Drugooptužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva i trećeoptuženi Zoran Milevski dovedeni su iz kućnog pritvora na suđenje zakazano u 10.00.

Suđenje je izazvalo veliku medijsku pažnju i prati ga tridesetak medijskih ekipa, predstavnici ambasade SAD, OEBS-a, Koalicije za pravedno suđenje i drugih građanskih organizacija.

Tužiteljka Severne Makedonije za organizovani kriminal Vilma Ruskoska podigla je optižnicu 10. oktobra, nakon istrage koja ja počela 15. jula.

Jovanovski, Janeva i Milevski terete se da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.