U Rumuniji tri slučaja novog gripa

Izvor: S media, 28.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rumuniji tri slučaja novog gripa

Institut Kantakuzino u Bukureštu danas je potvrdio još dva slučaja obolelih od novog gripa tipa A u Rumuniji.

U Rumuniji je juče potvrdjen prvi slučaj virusa tipa A (H1N1). Reč je o 30-godišnjoj ženi koja živi u Njujorku i koja je došla u posetu sa dvoje dece.

Novi grip je potvrdjen i kod njenog oca i deteta koje ima godinu dana i dva meseca.

Svi su primljeni na Institut za infektivne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolesti "Matej Balš" u Bukureštu, gde su lečeni lekovima protiv virusa i njihovo stanje je dobro, izjavio je danas rumunski ministar zdravlja Jon Bazak.

Kod drugog deteta od tri i po godine analize ne potvrdjuju infekciju. Obolela žena više nema simptone bolesti, ali su ona i starije dete još uvek u bolnici radi nadgledanja.

Mladje dete, iako je zaraženo virusom novog gripa, nema simptome bolesti, dok su kod oca obolele žene ti simptomi najizraženiji, ali je njegovo stanje zadovoljavajuće, rekli su lekari.

Bazak je naveo danas da je Rumunija sada zvanično stavljena na listu zemalja u kojima je virus tipa A potvrdjen.

Putnici aviona kojim je putovala zaražena žena iz Njujorka potvrgnuti su analizama posle potvrdjivanja prvog slučaja novog gripa.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.