Izvor: B92, 15.Mar.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Osijeku se spore oko Lepe Brene

Zagreb -- Predsednik desničarske Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb založio se za zabranu održavanja koncerta Lepe Brene u Osijeku najavljenom za 26. mart.

Srb je upitao župana Vladimira Šišljagića iz desničarskog Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) zašto se nije usprotivio održavanju tog koncerta.

Šišljagić mu je odgovorio da je i on protiv koncerta i da na njega sigurno neće ići, ali i da je protiv bilo kakvih zabrana.

"Ko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voli neka ide na Brenu, ja sigurno neću", istakao je Šišljagić, koji je iz stranke Branimira Glavaša, optuženog za ratne zločine nad Srbima u Osijeku.

Lider HSP-a Daniel Srb poredio je koncert Lepe Brene u Osijeku sa odbijanjem dozvola lokalnih vlasti u Istri za nastupe kontroverznom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

"Njen koncert u Osijeku je šamar ovom gradu, šamar svim stradalnicima Domovinskog rata i to ovde nije smelo da se održi. Ovo nije ni Semberija, ni Šumadija, to je i kulturološki neprimereno", objasnio je Srb svoj stav, prenose hrvatski mediji.

On je pritom pokazao županu fotografiju Lepe Brene u uniformi Vojske Republike Srpske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.