U Makedoniji produžen školski raspust zbog velikog zagađenja vazduha

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Makedoniji produžen školski raspust zbog velikog zagađenja vazduha

Vlada Makedonije danas je odlučila da zbog visokog zagađenja vazduha produži školski raspust u osnovnim i srednjim školama za dva dana.

Poslednja dva, tri dana zagađenost vazduha u većim makedonskim gradovima i nekoliko puta je iznad dozvoljenih granica, a u Skoplju su danas uvedeni besplatan gradski prevoz i dvostruko skuplje cene parkiranja u centru, kao mere za smanjenje zagađenja.

Zamenik ministra obrazovanja Makedonije Petar Atanasov medijima je izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je zimski školski odmor produžen zaključno sa utorkom 22. januara i da važi za sve državne i privatne osnovne i srednje škole.

Kako je istakao, ta hitna mera je doneta da bi se skratilo vreme izlaganje dece zagađenom vazduhu i tako zaštitilo njihovo zdravlje.

Prilikom odluke da zimski odmor produži dva dana vlast se rukovodila vremenskom prognozom, ali je u slučaju da se zagađenost vazduha ne smanji moguće je i da bude i dodatno produžen.

"Vlada Makedonije, a pre svega ministarstva za životnu sredinu i za zdravstvo narednih par dana pratiće situaciju i na osnovu toga u koordinaciji sa Ministarstvom prosvete biće odlučeno o eventualnom daljem produžavanju zimskog odmora", rekao je Atanasov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Produžen raspust zbog zagađenog vazduha

Izvor: Danas, 20.Jan.2019

Vlada Makedonije danas je odlučila da zbog visokog zagađenja vazduha produži školski raspust u osnovnim i srednjim školama za dva dana. Članak Makedonija: Produžen raspust zbog zagađenog vazduha se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.