Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 18:22

U Hrvatskoj još 140 slučajeva zaraze koronavirusom, još jedna osoba umrla

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

Broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj u subotu popodne je ukupno 1.088, izvestio je Nacionalni štab Civilne zaštite, prenela je agencija Hina.

Među njima su 124 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga su tri na respiratoru.

Od 25. fenruara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno su registrovane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 3.672 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 118 umrlo, a 2.466 se oporavilo.

U samoizolaciji je danas 4.756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 92.808 osoba, od toga 1.322 u poslednja 24 sata, izvestio je Štab.

Štab je, s obzirom na epidemiološku situaciju, odlučio o uvođenju obveznog korišćenja maski za lice ili medicinskih maski od ponedeljka, 13. jula.

Obveza korišćenja maski za lice ili medicinskih maski odnosi se na: osoblje zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posetu pacijentima, ako su posete dopuštene; na vozače, ostale službenike u prevoznim sredstvima javnog prevoza i putnike u javnom prevozu.

Maske su obavezne i za zaposlene u trgovini i kupce u prodavnicama; za ugostiteljsko soblje koji dolaze u kontakt s gostima ili sudeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, kao i za druge osobe koje na to obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

"Pridržavanje svih dosad donetih mera i uputstava je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svako mora biti svestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana", ukazao je Nacionalni štab Civilne zaštite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Hrvatskoj još 140 slučajeva korone, umrla još jedna osoba

Izvor: Danas, 11.Jul.2020

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.