U Hrvatskoj 1.867 obolelih, umrlo sedam osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2020, 11:26

U Hrvatskoj 1.867 obolelih, umrlo sedam osoba

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.867 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše do sada, a umrlo je sedam osoba, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Trenutno je obolelih 8.394, među njima je 716 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratorima 49.

U protekla 24 sata testirano je 7.313 osoba, a u samoizolaciji je nešto manje od 26.000 građana.

Od početka epidemije, koronavirus je zabeležen kod 31.717 osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od kojih se dosad oporavilo 22.910, od toga 846 u poslednja 24 sata, dok je umrlo njih ukupno 413.

Dosad je testirano 428.961 uzoraka.

Zbog sve većeg pritiska na zdravstveni sistem, vlasti svakodnevno apeluju na građane da se pridržavaju mera, pre svega, držanja fizičke distance i nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima.

Preporuka je da se maske nose i napolju ukoliko nije moguće osigurati fizičku distancu, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Zagrebu je uvedena obavezno nošenje zaštitnih maski i na otvorenom ako se ne može držati razmak od dva metra.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je pre dva dana da će se nekoliko dana čekati eventualni učinak dosad uvedenih mera, a ako ne bude pozitivnih pomaka, slede nove mere. On je, međutim, naveo da će to biti "balansirane mere" koje će se prvenstveno odnositi na ograničenje okupljanja.

Upitan o mogućem uvođenju policijskog časa, Beroš je odgovorio da je to "poslednje" što će se preduzimati, dodavši da pre toga postoji niz drugih mera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Hrvatskoj više od 2.200 novoobolelih, umrlo 16 osoba

Izvor: Danas, 24.Okt.2020, 11:23

U Hrvatskoj su u poslednja 24 časa potvrđena 2.242 nova slučaja zaraze korona virusom, najviše dosad, a 16 osoba je umrlo, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.