Izvor: S media, 15.Mar.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U DVORIŠTU IM OSTAVILI MRTVAČKI SANDUK: Bizarna pretnja smrću, porodica mesec dana živela u strahu

Gračanička policija uhapsila je Dženisa Hankušića (24) i Asima Jukana (23) zbog sumnje da su od 20. februara do 10. marta ove godine porodici Rasima Dedića, nastanjenog u Gračanici, uputili više SMS-ova pretećeg sadržaja tražeći 3.000 eura.

Osim SMS pretnji, mladići su osumnjičeni i da su preteće poruke pisali na Dedićevom automobilu, koji su na kraju oštetili, te da su na mostu na reci Sokoluši, 50 metara dalje od njegove kuće, napali njegovog sina i naneli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mu lakše tjelesne povrede.

-Sve je kulminiralo kada smo 9. marta oko četiri sata ujutro dobili prijeteći SMS "Baš darežljivo od vas, što mislite na nas. Kakva slučajnost i mi mislimo na vas, u dvorištu smo vam ostavili darove. Sva ta policija, čemu, sami ćete se pitati. Kada otvorite spoljnja vrata, pogledajte desno. To je naš mali poklon za vas. Čestitka je unutra" - ispričao je Rasim Dedić nakon što je pronašao mrtvački sanduk ispred kuće, opisavši pakao kroz koji su on, supruga Alma i sin prolazili od 20. februara.

Dedići su tokom 18 dana dobili i SMS-ove sadržaja: "Ubićemo vam dete", "Dignućemo vam kuću u vazduh", "U ovaj sanduk će moći da stane vaš sin, jer je mršav", "Ne pitajte zašto je mrtvački sanduk crne boje, jer će vam, ako ne date 3.000 eura, biti sve crno", "Čekamo vas do 20 sati, ako ne donesete novac, letite u vazduh".

Uhapšeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, gde su saslušani, a potom je nadležnom sudu upućen predlog za određivanje pritvora.

(Avaz.ba)

Foto: Guliver/ Thinkstock (ilustracija)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.