U Crnoj Gori uhapšeni napadači na transrodnog muškarca

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori uhapšeni napadači na transrodnog muškarca

Crnogorska policija saopštila je da je uhapsila tri osobe koje su prošle nedelje pretukle transrodnog muškarca nakon što su ga izvukli iz njegove kuće u Kolašinu.

"Službenici Uprave policije su u kratkom roku rasvetlili napad na transrodnu osobu koji se dogodio u sredu 28. avgusta 2019. godine u Kolašinu i lišili slobode tri lica", navodi se u saopštenju Uprave policije, prenosi danas Glas Amerike.

Policija navodi da su službenici Odeljenja bezbednosti Kolašin, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zajedno sa svojim kolegama iz Centra bezbednosti Podgorica, u glavnom gradu lišili slobode Kolašince S.K (33), R.V (30) i B.V. (30), "zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu transrodne osobe".

"Trojica osumnjičenih za napad na transrodnog muškarca će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu", kažu u policiji i dodaju da su njihovi službenici, nakon što im je napad prijavljen "obezbedili medicinsku i svaku drugu vrstu pomoći i podrške oštećenom licu".

Transrodni muškarac napadnut je u noći između srede i četvrtka ispred svoje kuće u Kolašinu.

Lokalni mediji javili su da su napadači prethodno kucali na njegova vrata, a zatim ga nasilno izvukli u dvorište i tukli dok se nije onesvestio.

LGBT zajednica oštro je osudila napad i pozvala političare da prekinu sa govorom mržnje prema njenim članovima, ocenjujući da to doprinosi porastu nasilja prema LGBT osobama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.