U Albaniji ubijen poslanik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Albaniji ubijen poslanik

TIRANA - Poslanik najjače opozicione, Socijalističke partije u skupštini Albanije Fatmir Džindi (49) ubijen je u subotu uveče, saopštila je lokalna policija.

Nepoznati napadači ubili su poslanika vatrenim oružjem u trenutku kad je on parkirao automobil u dvorištu svoje kuće. Motivi ubistva za sada nisu poznati.

Prema agenciji Rojters, to ubistvo moglo bi da podigne napetost u Albaniji uoči skupštinskih izbora zakazanih za 28. juni, na kojima će glavni rivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti vladajuća Demokratska partija premijera Saljija Beriše i Socijalistička partija koju vodi Edi Rama.

"U njega je ispaljeno šest hitaca i preminuo je na putu za bolnicu", saopštio je predstavnik policije Klodijan Branko.

Ubistvo je počinjeno u dvorištu kuće poslanika u jednom mestu u blizini Roskoveca na jugu Albanije, stotinak kilometara od glavnog grada Tirane.

Fatmir Džindi je drugi albanski skupštinski poslanik koji je ubijen nakon pada komunističkog režima u toj zemlji 1990. godine. Ubistvo Azema Hajdarija iz Demokratske partije septembra 1998. godine, izazvalo je višednevne nemire u Albaniji, podsetila je britanska agencija.

Evropski komesar za proširenje Oli Ren danas je oštro osudio ubistvo albanskog poslanika Fatmira Džindija.

"Oštro osuđujem ubistvo Fatmira Džindija i izražavam iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima", navodi se u zvaničnom saopštenju evropskog komesara.

Ren je pozvao albanske vlasti da temeljno istraže taj zločin i privedu počinioce pravdi, prenele su agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.