Tuzlanski moto klub traži istragu o napadu na srpske bajkere

Izvor: RTS, 02.Jun.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzlanski moto klub traži istragu o napadu na srpske bajkere

Udruženje Moto klub Tuzla uputilo je pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ministru Predragu Kurtešu sa zahtevom da se postupi po zakonu u vezi s napadom na bajkere iz Čačka, tokom vikenda u Sarajevu.
U pismu koje prenosi Dnevni avaz, Udruženje zahteva da se odgovorni procesuiraju, kao i da se sarajevska policija oglasi o detaljima napada, uz pitanje da, "ako nije, zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije primljena prijava i napravljen zapisnik policije na licu mesta", prenosi Tanjug.
U pismu je navedeno da ovaj "čin vandalizma", ako se ne sankcioniše, dovodi sve bajkere koji putuju po svetu u opasan položaj i, "to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera, nego od istih takvih vandala...".
"Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice, niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, bajkerski kod, u kome su svi bajkeri deo porodice i dišu kao jedan, bez obzira na nacionalnost ili versku pripadnost", navedeno je, između ostalog, u pismu tuzlanskih bajkera.
Petorica motociklista iz Čačka prijavila su u subotu, 30. maja, Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića i tvrde da su ih, nakon incidenta, kantonalni policajci samo ispratili do entitetske linije.
"Mi smo na odeći imali obeležja kluba, grb Čačka na leđima sa natpisom 'Čačak – Srbija', a napred je bila srpska zastava", objasnio je jedan od napadnutih motociklista Milan Stefanović, koji je bio i u bolnici, dodajući i da napadači nisu bili nikakvi navijači, kako tvrde federalni mediji, već "lokalci".
Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije na Baščaršiji napali navijači Fudbalskog kluba "Sarajevo", "horde zla".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.