Tuzla: Demonstranti spremni da idu do kraja

Izvor: Studio B, 06.Feb.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Demonstranti spremni da idu do kraja

Nastavak protesta građana u Tuzli najavljen je za danas u podne preko društvenih mreža, na kojima se navodi da su demonstranti "spremni da idu do kraja".

Protesti su počeli juče uz učešće nezadovoljnih radnika propalih privatizovanih firmi, nezaposlene omladine i članova boračkih organizacija, a u sukobu sa policijom, pri pokušaju upada u zgradu vlade kantona Tuzla, kao i kasnije na ulicama, bilo je dvadesetak povređenih.

Putem društvenih mreža, građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su pozvani da izađu na protest i u Sarajevu, objavila je Fena.

Kako je toj agenciji jutros rekao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić, u jučerašnjim nemirima uhapšeno je 27 osoba od kojih je 24 pušteno na slobodu, a troje je zadržano.

Protiv puštenih podignute su krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira, a protiv troje zadržanih i krivična prijava zbog napada na službeno lice.

On je kazao i da sada pred zgradom kantonalne Vlade nema demonstranata kao i da zvanično nema najavljenih okupljanja.

Šarić je podsetio da su juče u neredima povređene 23 osobe, od kojih 17 policajaca i šest građana i da je oštećeno 11 službenih vozila.

Radnici koji su protestovali u sredu želeli su da razgovaraju sa kantonalnim premijerom koji je najpre to odbio, zatim prihvatio, ali nije postignut doogovor o broju članova delegacije koja je htela da uđe u Vladu.

Kantonalna Vlada je održala kasno sinoć vanrednu sednicu povodom nemira a, kako prenose mediji u BiH, premijer Sead Čaušević je želeo da se informiše o broju povređenih, da zatraži istragu o tome ko stoji iza protesta i da se izgrednici kazne.

O problemima o kojima su hteli da razgovaraju radnici sa predstavnicima vlasti nije bilo reči, kao ni o problemu nezaposlenosti.

Ipak, zaključeno je da će vlada od kantonalnog Tužilaštva zatražiti izveštaj o tome šta se dešava s prijavama radnika o kriminalnim privatizacijama.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Najavljen nastavak demonstracija u Tuzli

Izvor: Akter, 06.Feb.2014

Nastavak protesta građana u Tuzli najavljen je za danas u podne preko društvenih mreža, na kojima se navodi da su demonstranti "spremni da idu do kraja"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.