Tužilaštvo u Skoplju odbacilo zahtev za oslobađanje Morine

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo u Skoplju odbacilo zahtev za oslobađanje Morine

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Skoplju odbilo je zahtev advokata bivšeg pripadnika tzv. OKV, Tomora Morine, za puštanje na slobodu.

Morinu je u prošlu sredu makedonska policija uhapsila po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i Metohiji, i njemu je određen pritvor do 30 dana.

Advokat Naser Raufi je za Radio Slobodna Evropa rekao da je zahtev za puštanje Morine na slobodu odbijen sa obrazloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "strani državljanin" i da postoji mogućnost od bekstva.

"Sada očekujemo od Beograda da preko Interpola dostavi dokaze koje ima u vezi sa zahtevom za izručenje Morine", rekao je Raufi, koji je uveren da njegov klijent neće biti izručen Srbiji.

On je naveo da je danas posetio Morinu u skopskom zatvori i da je stanje njegovog klijenta “vema dobro”, a postupanje zatvorskih vlasti na “visokom niovu”.

Hapšenje Morine izazvalo je brojne reakcije na tzv. Kosovu i u Severnoj Makedoniji.

Premijer Zoran Zaev rekao je da će u ovom slučaju poštovati zakon, a albanske političke stranke u toj zemlji su tražile puštanje Morine na slobodu.

Puštanje na slobodu bivšeg pripadnika tzv. OVK tražio je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je rekao da Priština neće dozvoliti izručenje Morine Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtev za oslobađanje Morine

Izvor: RTS, 29.Jul.2019

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Skoplju odbilo je zahtev advokata bivšeg pripadnika tzv. OKV, Tomora Morine, za puštanje na slobodu. . Tomora Morinu je prošle srede makedonska policija uhapsila po Interpolovoj poternici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.