Tuzi da bude punopravna opština

Izvor: B92, 04.Dec.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tuzi da bude punopravna opština"

Podgorica -- Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati kazao je da ta država očekuje da Tuzi dobiju satus punopravne opštine.

On je, takođe, naveo da će to pitanje potencirati u komunikaciji sa crnogorskim vlastima.

Tuzi - mesni centar Malesije, područja uz granicu Crne Gore sa Albanijom, u kome dominantno žive etnički Albanci, trenutno imaju status gradske opštine u okviru Podgorice.

Bušati je, kako prenose podgoričke “Vijesti”, rekao da odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore i Albanije treba da budu model saradnje zemalja u regionu.

To ne znači da ne postoje pitanja koje treba rešiti u albansko-crnogorskim pregovorima, a jedno od njih je i status Tuzi. Mi smo podržali stavove da treba priznati status opštine i verujemo da će albanska zajednica u Crnoj Gori i dalje biti faktor stabilnosti, kao što je bila odlučujući faktor za nezavisnost te države”, naveo je on.

Bušati je kazao da je zvanična Tirana u stalnom kontaktu sa političkim predstavnicima Albanaca u Crnoj Gori.

On je dodao da Tiranu ohrabruje što albanski političari u Crnoj Gori sarađuju u vezi pitanja koja se odnose na prava i sloboda te nacionalnih manjina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tirana traži da Tuzi budu opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2013

Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati kazao je danas da ta država očekuje da Tuzi dobiju status punopravne opštine, navodeći da će to pitanje potencirati u komunikaciji sa crnogorskim vlastima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.