Trostruki ubica iz Splita poslat na psihijatriju: Suicidan je i potpuno rastrojen

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trostruki ubica iz Splita poslat na psihijatriju: "Suicidan je i potpuno rastrojen"

Osumnjičeni za trostruko ubistvo Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju da iznese odbranu pred Županijskim državnim tužilaštvom u Splitu.

Zbog toga je proglašen nesposobnim za suđenje i biće poslat na psihijatrijsko odeljenje zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija, prenosi Jutarnji.hr.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji, bio je potpuno rastrojen, nije bio u stanju da odgovara na pitanja, a izgleda da je tokom noći i jutros u pritvorskoj jedinici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govorio o suicidnim mislima.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužitelj Žarko Štrbac video kakva je situacija pozvao je stalnog sudskog veštaka psihijatra Dolores Britvić.

Nakon razgovora s mladićem procenila je kako nije sposoban za suđenje, što u pravnom smislu znači da nije u stanju da racionalno shvati situaciju i komunicira s okolinom.

Za danas je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može da bude upućen u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.