Trojica Pakistanaca i državljanin Sverne Makedonije zlostavljali migrante

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica Pakistanaca i državljanin Sverne Makedonije zlostavljali migrante

Kancelarija tužilaštva u Skoplju saopštila je da je protiv trojice Pakistanaca i jednog državljanina Severne Makedonije pokrenuta istraga.

Oni se sumnjiče za organizovanje ilegalnog prebacivanja i zlostavljanja migranata.

Sud je odredio jednomesečni pritvor za trojicu Pakistanaca, dok je državljaninu Severne Makedonije određen kućni pritvor.

Policija je u petak u selu Vaksince, u blizini granice sa Srbijom, izvršila pretres kuće, čiji je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičeni državljanin Severne Makedonije.

U kući je pronađeno 12 migranta iz Indije, Pakistana i Avganistana, među kojima i dvoje maloletnika, prenosi AP.

Policija Severne Makedonije je delovala na osnovu informacija dobijenih od srpske policije kojoj je prijatelj migranata preneo da su oni zlostavljani i da im je traženo po 1.300 evra da budu prebačeni preko granice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZLOSTAVLJALI MIGRANTE Istraga u Severnoj Makedoniji, trojici Pakistanaca određen pritvor

Izvor: Blic, 04.Nov.2019

Kancelarija tužilaštva u Skoplju saopštila je danas da je protiv trojice Pakistanaca i jednog državljanina Severne Makedonije pokrenuta istraga jer se sumnjiče za organizovanje ilegalnog prebacivanja i zlostavljanja migranata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.