Tri opštine BiH: Komšić je ovde nepoželjan

Izvor: Mondo, 11.Okt.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri opštine BiH: "Komšić je ovde nepoželjan"

Načelnici tri hercegovačke opštine, Grude, Čapljine i Posušja, proglasili su novoizbranog hrvatskog člana Predsedništva BiH, Željka Komšića, nepoželjnom osobom u tim sredinama.

Foto: Mondo.ba

Komšića Hrvati smatraju nelegitimnim jer je, navodno, izabran kao njihov predstavnik u najvišem izvršnom dražvnom telu glasovima Bošnjaka.

Kako piše portal Klix.ba, prvi je bio načelnik Gruda Ljubo Grizelj, koji kaže da Komšić, zbog načina na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je izabran, nije dobrodošao u tu opštinu i da su Hrvati u svim opštinama i gradovima "u kojima su većinski izabrali svog člana Predsedništva, odnosno lidera HDž BiH Dragana Čovića".

Protst u Mostaru

Zbog izbora Željka Komšića za člana Predsedništva BiH iz reda Hrvata danas je u Mostaru najavljena protestna šetnja, kada će učesnici protesta ispred Kancelarije hrvatskog člana Predsedništva paliti sveće.

"Željko Komšić je treći put uzurpirao ono što mu ne pripada i ne treba da dolazi jer mi nismo spremni da mu izrazimo zvaničnu dobrodošlicu. On nije legitimni predstavnik Hrvata Bosne i Hercegovine, tako ni opštine Grude. Za nas je to, na osnovu 90,82 posto volje birača opštine Grude, Dragan Čović i njemu ćemo prvom prilikom izraziti najsrdačniju dobrodošlicu", poručio je Grizelj, reagujući na najavu Komšića da će obići sve opštine u BiH kojima žive Hrvati.

Njegov primer sledio je i načelnik Čapljine, Smiljan Vidić, koji je izrazio žaljenje što Bošnjaci još jednom na ovakav način ponižavaju Hrvate.

"Istovremeno smo i žalosni što je još jednom izabran za člana Predsedništva iz hrvatskog naroda kandidat koji nema nikakvu podršku Hrvata u BiH. Kao takav nije dobrodošao u naš grad. Ovakvim izborom jedan deo Bošnjaka je pokušao da napravi štetu Hrvatima i Bosni i Hercegovini. Hrvatima štetu nisu naneli, ali BiH jesu, imali smo kao narod i ranije velikih izazova, ali smo ih vođeni HDž-om BiH znali i uspeli savladati, tako će biti i sada", izjavio je Vidić.

Po majci Srbin, po ocu Hrvat, a birali ga Bošnjaci

Nakon njih poruku da Komšić nije dobrodošao u Posušje poslao je predsednik te opštine Branko Bago.

Bako izborni rezultat za članove Predsedništva tumači kao da su Bošnjaci dobili dva člana u tom telu, pa poručuje da "jedan od dvojice novoizabranih bošnjačkih članova Predsedništva Bosne i Hercegovine" Željko Komšić nije dobrodošao u Posušje.

"Osoba koja iz dana u dan radi na dekonstitutivnosti Hrvata u BiH, koja koketira sa svojom nacionalnosti zavisno od trenutnih potreba i koja je po treći put bošnjačkim glasovima uzurpirala mesto člana Predsedništva BiH iz hrvatskog naroda ne može da predstavlja hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti dobrodošla u naše Posušje", rekao je Bago.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Komšić nepoželjan u tri hercegovačke opštine

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2018

Načelnici tri hercegovačke opštine, Grude, Čapljine i Posušja, proglasili su novoizbranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, nepoželjnom osobom u tim sredinama, jer ga smatraju nelegitimnim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.