Tri neposlušna crnogorska ambasadora pozvana na raport

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri "neposlušna" crnogorska ambasadora pozvana na raport

Podgorica -- Tri crnogorska ambasadora pozvani na razgovor u crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova jer su ranije platili kaznu od 600 evra suspendovanoj službenici.

Crnogorski premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarali su sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem.

"Problematični" ambasadori su se saglasili sa stavovima predsednika Vlade da njihova reakcija nije bila u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

Trojica ambasadora izrazila su žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem, prenose Vijesti.

"Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo spoljnih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o spoljnim poslovima i pravilima službe", navodi se u saopštenju.

Ambasadori Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Viteškom Malteškom redu Miodrag Vlahović, ambasador u SAD Nebojša Kaluđerović i u Austriji Željko Perović pozvani su na razgovor u crnogorski MSP jer su ranije platili kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva spoljnih poslova Mirni Nikčević.

Prethodno je suspendovana službenica Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, Mirna Nikčević, saopštila da će njenu novčanu kaznu, koja joj je izrečena zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske SPC, platiti trojica ambasadora.

Mirni Nikčević je Sud za prekršaje odredio kaznu od 600 evra zbog vređanja vernika Mitropolije Srpske pravoslavne crkve, koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasadori Crne Gore žale zbog "pogrešene procene" u slučaju Mirne Nikčević

Izvor: RTS, 29.Nov.2019

Crnogorski premijer Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarali su sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem, koji su se saglasili da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.