Treći dan: Nastavlja se potraga za drugim mladićem koji je upao u Miljacku

Izvor: BKTV News, 15.Dec.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan: Nastavlja se potraga za drugim mladićem koji je upao u Miljacku

Ekipe GSS-a, Civilne zaštite, vatrogasaca i policije jutros u sedam sati nastavile su potragu za nestalim Aldinom Mulićem, potvrđeno je za Faktor u MUP-u KS.

Mulić je zajedno sa Irhanom Fočom u noći sa utorka na sredu upao u nabujalu reku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Telo Irhana Foče pronađeno je juče kod Visokog, nakon čega je potraga u reci Bosni proširena nizvodno prema termoelektrani Kakanj. U potragu su uključeni i psi tragači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Deo ekipa danas će raditi u Miljacki i njenom donjem toku, kazala je za Faktor.ba portparolka Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač, piše faktor.ba.

"Sinoć smo imali nekih indikacija gde bi se telo moglo zadržati i obavili smo razgovor sa meštanima, koji su nam kazali koja su moguća mesta gde se telo moglo zadržati, kako bi se ta mjesta pretražila", kazala je Kovač.

Dodaje da su dobili dozvolu hidroelektrane u Kaknju da ekipe uđu u jedan bazen, te da se isključe filteri kako se ne bi ugrozila sigurnost i životi ljudi.

"Ima još mesta na reci Bosni gde bi se telo moglo zadržati, gde su se tela ranijih utopljenika zadržavala, pa će se i ona danas pregledati", navela je ona.

Glavni štab je postavljen u Visokom.

"Ljudi nisu prestali da rade ni sinoć, samo smo zamenili ljude i jutros su oni odmorni nastavili. Pregledano je pet lokacija od RTV doma u Sarajevu, pa nadalje, uključujući Stupsku petlju, Reljevo i još dve lokacije. Činimo sve što možemo kako bismo pronašli telo mladića", kazala je.

Na terenu je nešto manje od 100 pripadnika FUCZ, a očekuju da im se pridruže pripadnici CZ RS-a. Policija iz Visokog se uključiila i pruža podršku.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.