Tompson otkrio zašto je bio u busu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jul.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson otkrio zašto je bio u busu

U Zagrebu je fudbalerima koji su osvojili drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji priređen neverovatan doček, ali najviše se priča o Tompsonu.

Naime, i sama hrvatska javnost podeljena je oko toga da li je pevač koji u pesmama veliča ustaštvo trebalo da bude u autobusu koji je prevozio "vatrene" od aerodroma do zagrebačkog trga, a kasnije i na samoj proslavi na kojoj je, kako piše "Indeks", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bilo preko pola miliona ljudi.

Tompsonova "pojava“ izazvala je oštre reakcije, kako u Srbiji tako i u delu hrvatske javnosti, koja smatra da kontroverznom pevaču, koji je zabranjen u EU, nije mesto na proslavi uspeha reprezentacije i da je Hrvatska tako upropastila ugled i uspeh reprezentacije, ali i same zemlje.

Marko Perković Tompson, koji je na kraju i zapevao na proslavi na Trgu, za vesti RTL televizije objasnio je zašto je bio u tom autobusu. Upitan ko ga je pozvao da bude u autobusu s reprezentacijom, rekao je da su ga zvali trener Dalić i reprezentativac Modrić.

- Oni su mi rekli da je želja svih igrača da putujem s njima do Trga. Ja sam ih pitao da li su sigurni - dodao je on.

Upitan je li bilo trenutka u kom je pomislio da je možda bolje da on nije tamo, ponovio je da je pitao igrače jesu li sigurni da žele da ide s njima.

- Rekli su: Molim te, dođi. Znam da ima nekih priča, zašto da, zašto ne. Ali njih niko ne bi mogao da odbije. Nije vreme za negativnost - rekao je Tompson.

Novinarka mu je tada rekla da je, blago rečeno, bilo dosta negativnih kritika, pa ga je pitala kako to komentariše, posebno komentar u kom je on nazvan "fašističkim smećem", a Tompson je odgovorio da to više govori o ljudima koji tako govore.

- Mislim da to sve govori o njima. Svako ima pravo na izjavu ili komentar, ali mislim da nema pravo da vređa - dodao je.

Upitan jesu li igrači tražili "Čavoglave", pesmu koja je neslužbeno važila za himnu hrvatskih vojnih snaga za vreme rata u Hrvatskoj, i da li je on sam hteo da je otpeva, Tompson je rekao da bi bilo puno više pesama da je za to bilo prostora.

- Oni su meni napomenuli sve moje pesme. Vida je pevao jednu moju staru pesmu dok je ulazio na binu, da je bilo još prostora, bilo bi više pesama - rekao je, a kada ga je novinarka upitala još jednom bi li pevao "Čavoglave" da je bio drugi plan, odgovorio je da bi pevao sve što bi oni tražili.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.