Tompson nepoželjan u Mostaru

Izvor: Politika, 21.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson nepoželjan u Mostaru

Mostar - U Mostaru traje kampanja bošnjačkih intelektualaca i Islamske verske zajednice protiv koncerta hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, zakazanog za 27. septembar na stadionu pod Bijelim brijegom.
Tompson se naziva ustašom i fašistom i njegov dolazak u Mostar, u kojem gotovo u istoj srazmeri žive Hrvati i Bošnjaci, karakteriše se kao uvreda za bošnjački narod.
Mostarski muftija Seid efendija Smajkić izjavio je za bosanske medije da, nažalost, Tompson ima mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << simpatizera u Mostaru, koji su prilikom njegovog prošlog gostovanja, obučeni u crne košulje, uništili Partizansko groblje i oštetili džamije u tom gradu.

"Ovo se ne može gledati kroz prizmu ′slobode govora′. Svi Tompsonovi koncerti održani u gradovima na području Muftijstva mostarskog bili su u znaku isticanja fašističkih obeležja, a publika se nakon koncerata pretvarala u udarne horde od kojih su stradali nevini Bošnjaci povratnici", rekao je Smajkić.

Proletos, nakon velikih protesta, otkazan je u Sarajevu koncert ovog kontroverznog hrvatskog pevača, koji je popularnost stekao kroz domoljubive, ali i nacionalističke pesme. Koncert je organizovao jedan katolički sveštenik povodom desetogodišnjice dolaska pape u BiH.

Međutim, nakon što se u Sarajevu stvorila izrazito naelektrisana atmosfera, posebno zbog činjenice da je na koncert trebalo da dođu mahom Hrvati iz srednje Bosne, a ne sami građani Sarajeva, nastup je otkazan.

Fonet



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.