Tompson ima radio u Srbiji?

Izvor: Mondo, 09.Avg.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson ima radio u Srbiji?

Hrvatski pevač poznat po svom proustaštvu vlasnik je radio-stanice na teritoriji Srbije, piše "Kurir".

Već tri godine se na teritoriji Beograda, a i šire, na frekvenciji 87,5 emituje Narodni radio. Istoimena stanica postoji i u Hrvatskoj, u Zagrebu, a emituje isključivo hrvatsku domaću muziku, i to od 1997. godine.

Po nezvaničnim saznanjima, većinski vlasnik Narodnog radija u Hrvatskoj je Marko Perković Tompson.

Istoimeni radio u Beogradu emituje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se nelegalno, odnosno, reč je o piratskoj stanici.

Većinu programa čini hrvatski pop-rok i veoma malo srpske i bosanske muzike.

Džinglovi i reklame su na hrvatskom jeziku, kao i na istoimenom radiju u Zagrebu.

U RATEL-ovoj službi za odnose s javnošću kažu da Narodni radio nema dozvolu za emitovanje.

"Nedavno je izašla lista emitera bez dozvola i Narodni radio se nalazi na njoj. RATEL vrši samo kontrolnu funkciju. Neko pošalje zahtev, a zatim Ministarstvo za kulturu i informisanje odlučuje da li će ići u inspekciju. Što se RRA tiče, oni samo kontrolišu sadržaj emitera, ali ne i da li neko imaju dozvolu za rad" rečeno je u PR službi RATEL.

Kako nezvanično saznaje list, postupak protiv Narodnog radija je u toku, ali ova piratska stanica stalno menja mesto emitovanja. Na ovom slučaju zajedno rade inspektori RRA, RATEL i MUP.

Na proslavi 17. godišnjice „Oluje“ Tompson se publici obratio ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

(MONDO/foto: ilustracija, Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.