Todorić najbogatiji na Balkanu

Izvor: Mondo, 28.Maj.2013, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić najbogatiji na Balkanu

Prema najnovijoj rang listi "Forbsa", najbogatiji čovek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica Todorić. Najbolje plasirani Srbin je Miodrag Kostić.

Na drugoj i trećoj poziciji nalaze se slovenački milioner Sandi Češko, iz "Studija Moderna Slovenija", i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, prenosi Radio slobodna Evropa.

Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora, koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procenjuje se na 581,8 miliona evra, objavila je Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << slobodna Evropa.

Kralj dušeka i TV prodaje, Sandi Češko, predstavlja se kao milioner koji nema sekretaricu, jahtu, ni vikendicu, a ipak prema "Forbsu2 njegovo bogatstvo vredi oko 410,6 miliona evra, dok se bogatstvo prvog čoveka MK Grupe, Miodraga Kostića, procenjuje na oko 234 miliona evra.

Kostićeva kompanija jedna je od najuspešnijih u Srbiji, a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologijama i finansijama.

Četvrti na listi "Forbsa", s bogatstvom od 145,4 miliona evra je Emil Tedesći, vlasnik Atlantik grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.

Altalntik grupa je hrvatska multinacionalna kompanija, koja poslovni uspeh gradi na brojnim brendovima kao što su Rosal, Argeta, Kokta, Cedevita, Smoki.

(Tanjug/Foto: Agrokor)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miodrag Kostic najbogatiji Srbin sa 234 miliona evra

Izvor: Press, 28.Maj.2013

Prema najnovijoj rang-listi “Forbsa“, najbogatilji čovek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica Todorić. Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko iz “Studija Moderna Slovenija” i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić...Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.