Terorističke grupe pretnja i Balkanu

Izvor: S media, 03.Maj.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terorističke grupe pretnja i Balkanu

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman danas je u Skoplju izrazio zabrinutost za, kako je naveo, veliku penetraciju terorističkih radikalnih grupa u svetu, uključujući i Balkan, ali da je to problem koji se pažljivo prati.

"Danas imamo stabilniji balkanski region. Makedonija je veoma dobar primer za zemlju koja doprinosi stabilnosti ne samo Balkana nego i u Iraku i Avganistanu, što je važno za postizanje cilja - bezbednost u svetu", rekao je Liberman. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

On je ocenio da najveće bezbednosne pretnje za medjunarodnu zajednicu ne dolaze sa Balkana, nego postoje druge pretnje i izazovi kao što su Avganistan, Pakistan, Iran i Irak.

Glavne teme o kojima je Liberman razgovarao sa svojim makedonskim kolegom Antoniom Milošoskim su bili jačanje političkih i ekonomskih odnosa Makedonije i Izraela nakon odluke makedonske vlade da otvori ambasadu u Tel Aviv.

Liberman je pohvalio aktivnosti Jevrejske zajednice u Makedoniji a posebno interes vlade koja investira u izgradnji Memorijalnog centra holokausta u Skoplju, koji će biti otvoren iduće godine.

Šef izraelske diplomatije uputio je prijateljski savet Makedoniji i Grčkoj u vezi sa pregovororima o ustavnom imenu Makedonije, istićući da je ključ rešenja iskreni dijalog.

Sa Libermanom je u Makeodniju došla i veća grupa izraelskih biznismena koji su, nakon susreta sa svojim makedonskim kolegama, pokazali najveći interes za saradnju u oblasti gradjevinarstva.

Trgovska razmena izmedju Makedonije i Izraela trenutno iznosi 12,6 miliona dolara, a na makedonski izvoz otpada samo 500.000 dolara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.