Teroristi planirali napad i na objekte Vlade RS

Izvor: S media, 03.Jun.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi planirali napad i na objekte Vlade RS

Rijad Rustempašić i ostali optuženi za terorizam planirali su napade na objekte Vlade Republike Srpske, pripadnike Eufora i Oružanih snaga BiH, koji treba da idu u Avganistan, kao i na neke osobe hrvatske nacionalnosti.

Ovo je rekao zaštićeni svedok "N", agent Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA), na sudjenju za terorizam u "slučaju Rustempašić i drugi" u Sudu BiH.

Taj svedok je juče, kako je naveo "Glas Srpske", kazao da su to informacije koje su prikupljene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od insajdera u grupi Rustempašića.

Optužnica tereti Rustempašića, Abdulaha Hadžića i Edisa Velića za terorizam i udruživanje radi činjenja krivičnih dela, i Muhameda Rustempašića, Rijadovog brata, za neovlašćeni promet oružja, vojne opreme i proizvoda vojne opreme.

Zaštićeni svedok "N" još je kazao da se Rijad Rustempasić dovodio u vezu sa slanjem optičkih nišana iz Austrije u BiH, a radio je na nabavci specijalne vojne opreme iz Njemačke u vrednosti oko 30.000 maraka.

"Znali smo gde se sastaju Rustempašići, Handžić i Velić, i njihove namere. Znali smo da su se obučavali", kazao je svedok.

Rustempašić je bio osumnjičen za napade na hrvatske povratnike u srednjoj Bosni i podmetanje eksplozivnih naprava. Policiji su poznati i Handžić i Velić, koji su protestovali protiv deportacija osoba koje su nezakonito dobile državljanstvo BiH, ali i na protestima podrške muslimanima u Palestini i Iraku.

Oni su i palili zastave SDA i evropskih zemalja.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vehabije htele da sruše zgradu Vlade Srpske!

Izvor: Press, 04.Jun.2010, 09:02

Agent OBA i zaštićeni svedok na suđenju Rustempašiću i još petorici vehabija ispričao da su uhapšeni planirali da se kamionom punim eksploziva zakucaju u zgradu Vlade RS. Na meti terorista bili su i Eufor, ali i vojnici koji idu u Avganistan .Teroristička...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.