Televizija A1 ide u stečaj

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizija A1 ide u stečaj

Makedonska privatna televizija A1 od danas je u stečaju. Ova televizija ukupno duguje 30 miliona evra. Sutra savet za radiodifiziju donosi odluku o ukidanju licence za rad ovoj televiziji.

Najstarija privatna televizija u Makedoniji A1 od danas je u stečaju zbog nepodmirenog duga poreskoj upravi od 9,5 milliona evra i još 20 miliona evra prema drugim poveriocima.

U Ohridu Albanci pretukli trojicu Srba

Čačak više neće proizvoditi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čips

Strah od stečaja Takova

Bez posla će ostati 234 novinara i tehničkih lica, koji će završiti na Zavodu za zapošljavanje.

Imenovan je i stečajni upravnik.

Savet za radiodifuziju sutra će raspravljati o tome da li će televiziji A1 biti oduzeta licenca za rad. Prema makedonskom zakonu, licenca se oduzima ukoliko televizija ode pod stečaj ili u likvidaciju.

Udruženje novinara Makedonije i Sindikat novinara izrazili su žaljenje zbog postupka stečaja, apelujući da se ne dozvoli gašenje televizija koja radi od 1993.

Sudski proces protiv vlasnika televizije Velija Ramkovskog još traje.

On je sa još nekoliko zaposlenih osumnjičen za utaju poreza i organizovani kriminal.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.