„Tamaris” i „Igalo” odlaze u istoriju

Izvor: Politika, 09.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tamaris” i „Igalo” odlaze u istoriju

Vektra Boka u Herceg-Novom planira da na mestu starih izgradi veće hotele sa pet i četiri zvezdice

Herceg Novi – Gradnja novih hotela Vektra Boke u Herceg Novom počeće na proleće, najavio je gradonačelnik Dejan Mandić. Novi hoteli zameniće „Tamaris” i „Igalo” u Igalu, a gradnja će početi u martu naredne godine. Kompanija bi mogla da počne rekonstrukciju i obnovu sadašnjih zdanja, ali su njihovi planovi da izgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << veće hotele sa pet i četiri zvezdice.

Kako su ranije najavljivali, sa ulaganjem od 360 miliona evra sagradiće nove hotele na mestu „Tamarisa” i „Igala”. Hotel „Boku” na mestu predratnog hotela „Boka” i obnoviti „Plažu”. Za „Boku” postoje uslovi u planovima za početak gradnje, ali iz Vektra Boke najavljuju da će ovaj hotel, po izgledu kao nekadašnji, graditi zajedno sa „Tamarisom” i „Igalom”. „Plaža” je poslednja predviđena za obnovu.

Vektra Boka, koja je počela sa pripremama za rušenje dopremanjem mašina u Igalo gde će biti veliki magacin i betonska baza, selidbom inventara iz starih hotela i izradom planova za rušenje koji su obavezni kao i odobrenje opštine, ima rok od tri godine da izgradi planirano. Rok je predviđen u kupoprodajnom ugovoru kojim je kompanija postala vlasnik većinskog paketa akcija HTP Boka.

Gradnja novih hotela Vektra Boke trebalo bi da bude prva kapitalna gradnja novih turističkih kapaciteta koja će promeniti izgled i hotelsku ponudu Herceg-Novog. Grad sada nema tako luksuzne i velike hotele kakve planira Vektra Boka. Hotelski kompleksi planirani su na Luštici, na rtu Kobila, na samoj obali gde su gradnju najavili vlasnici iz porodice Karić, ali za sada ništa od toga nije ostvareno. Za Lušticu nedostaju planska dokumenta, Kobilu je preuzela Atlas grupa, a Karići su zaboravili na Herceg-Novi. Obnovljeni su, ali obnova nije do kraja završena, hotel „Rivijera” u vlasništvu izraelskog vlasnika JT Investment i hoteli „Centar” i „Topla” u vlasništvu Hunguest hotels.

A. Gavrilović

[objavljeno: 10/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.