Izvor: B92, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Rešiti problem Mladića

Banjaluka -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija "mora da ima snage da reši problem" Ratka Mladića.

"Ili Mladić nije u Srbiji ili će se predati ili biti uhapšen. Nešto mora da se uradi. Više nema nikakvog smisla da gradjani Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine trpe zbog ovog pitanja", rekao je Tadić u intervjuu sutrašnjim banjalučkim Nezavisnim novinama.

Tadić je ocenio da je BiH u najvećoj meri stabilno društvo i da je to najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostignuće Dejtonskog sporazuma. "Svrha Dejtonskog sporazuma je prvenstveno bila da donese mir u BiH i to je ispunjeno. Takodje svrha je bila da se izgradi društvo pomirenja, multietničko društvo u kome će tri etničke zajednice - srpska, bošnjačka i hrvatska, biti otvorene jedna za drugu. Pokrenuti su ne samo politički, već i ekonomski procesi i normalizovan je život u BiH", izjavio je Tadić.

Na pitanje vezano za zahteve za reviziju Dejtonskog sporazuma, Tadić je odgovorio: "O svemu što se dogovore tri naroda u BiH, i Zagreb i Beograd treba da podrže. Podvlačim, samo ako se dogovore sva tri konstitutivna naroda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.