Sveštenik: Đavo tvorac nacije u CG

Izvor: B92, 28.Mar.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik: Đavo tvorac nacije u CG

Podgorica -- Mitropolija crnogorsko-primorska ogradila se od izjave svog sveštenika Nikodima Bogosavljevića, koji je stvaranje crnogorske nacije pripisao đavolu.

"Tvorac crnogorske nacije u suštini je đavo", rekao je iguman manastira Dajbabe Nikodim Bogosavljević za radio "Svetigora", prenose "Prve crnogorske elektronske novine".

Podgorički paroh i pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić rekao je da Bogosavljević nije izneo stav Mitropolije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego njegov lični stav.

"Sa stanovišta Mitropolije, to je neodgovorna i neutemeljena izjava koja je u direktnoj suprotnosti sa svim onim što jeste poruka Mitropolije, a to je da su svi ljudi slobodni da se izjasne na predstojećem popisu i, uopšte, da se osećaju onako kako to smatraju za potrebno", rekao je Džomić za radio Antena M.

On nije mogao da kaže da li će protosinđel Bogosavljević biti kažnjen zbog te izjave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.