Svečana akademija povodom 120. godina od osnivanja Privrednika

Izvor: RTS, 12.Nov.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana akademija povodom 120. godina od osnivanja "Privrednika"

U Zagrebu je održana svečana akademija povom 120 godina od osnivanja Srpskog privrednog društva "Privrednik", a svečanosti je, između ostalih, prisustvovao narodni poslanik Miodrag Linta.
Miodrag Linta je saopštio da je svečanoj akademiji prisustvovao kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Društvo "Privrednik" osnovano je 1897. godine u Zagrebu, a svečana akademija je održana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << juče u Hrvatskom glazbenom zavodu.
Među više od 400 zvanica bili su i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, poslanici u Hrvatskom saboru iz reda srpske zajednice Milorad Pupovac i Boris Milošević, ambasadorka Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, predsednik Saveta za nacionalne manjine Hrvatske Aleksandar Tolnauer.
Linta je, kako je naveo u saopštenju, prisutnima preneo pozdrave i čestitke predsednika Vučića povodom velikog jubileja.
Takođe je rekao da će Srbija nastaviti da pruža pomoć i podršku Srbima u Hrvatskoj, da ima apsolutnu volju da se pokrene rešavanje otvorenih pitanja između dve države i da je iskreno zainteresovana za sprovođenje Deklaracije o unapređenju odnosa između Srbije i Hrvatske koju su prošle godine potpisali Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.
Predsednik SPD "Privrednik" Nikola Lunić uručio je ugovore o stipendiranju novoj generaciji Privrednikovih stipendista tj. za 33 srpska učenika i studenta slabijih materijalnih mogućnosti.
U kulturno-umetničkom programu nastupili su između ostalog glumac Bogdan Diklić, pevačica etno-muzike Biljana Krstić i "Bistrik Orkestar" i pesnik Enes Kišević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LINTA: Srbija će nastaviti da pruža pomoć i podršku Srbima u Hrvatskoj!

Izvor: RTV Pink, 13.Nov.2017, 12:26

Narodni poslanik Miodrag Linta, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao je svečanoj akademiji povodom 120 godina od osnivanja Srpskog privrednog društva "Privrednik" 1897. godine u Zagrebu. Svečana akademija je održana u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu, 11. novembra...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.