Sve najbolje HDZ-u pod Karamarkom

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve najbolje HDZ-u pod Karamarkom"

Zagreb -- Bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader poželeo je sve najbolje svojoj stranci pod vođstvom novog predsednika Tomislava Karamarka.

Sanader je u pauzi suđenja za slučaj korupcione afere "Fimi medija" na zagrebačkom Županijskom sudu novinarima, komentarišući izbor Tomislava Karamarka za novog predsednika HDZ-a, rekao da je bitno da se stranka stabiliziuje, ali je dodao da već neko vreme ne komentariše politiku.

"Mislim da je važno i želim reći je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za političku stabilnost Hrvatske vanredno važno da HDZ bude stabilna stranka, jer HDZ je sigurno najveća politička snaga Hrvatske. U tom smislu je bitno da se stabiliziuje i ja želim toj stranci pod vodstvom Tomislava Karamarka svako dobro", rekao je Sanader novinarima.

Tomislav Karamarko noćas je na 15. opštem saboru HDZ-a izabran za novog šefa stranke, pobedivši u drugom krugu Milana Kujundžića. Karamarko je dobio 971 glas, a Kujundžić 860 glasova delegata.

Ostalih troje kandidata za predsednika, među kojima i dosadašnja predsednica Jadranka Kosor, otpalo je u prvom krugu, s tim da je Kosorova bila trećeplasirana.

Karamarko je na predlog Sanadera u oktobru 2008. ušao u sastav njegove vlade kao ministar unutrašnjih poslova, a to je nastavio biti i kad je Sanader 1. jula 2009. dao ostavku i kad ga je na mestu premijera i šefa HDZ-a nasledila Jadranka Kosor.

Karamarku su čestitali i rukovodioci dva HDZ-a iz BiH - Božo Ljubić iz HDZ 1990. i Dragan Čović iz HDZ BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.