Suve česme u Kotoru

Izvor: Politika, 13.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suve česme u Kotoru

Kotor – Uz raskopane saobraćajnice na putevima prema Primorju, i ovog leta će turiste u Kotoru dočekati suve česme, stara boljka svake turističke sezone. Zbog nagomilanih dugova neredovnih platiša, slabog dotoka vode i zaslanjenja izvorišta u kotorskom Vodovodu najavljuju restrikcije. Potrošači u višim gradskim zonama proteklih dana bili su bez vode i po više sati dnevno, a u Vodovodu tvrde da je razlog veća potrošnja i „povećanje saliniteta na izvorištu Orahovac”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << U JP „Vodovod i kanalizacija” tvrde da su poslednje padavine nedovoljne za veći kvalitet i dotok vode na izvorištima.

„Zbog povećanja nivoa mora porastao je salinitet u Orahovcu, pa taj sistem proteklih dana nismo uspeli da pustimo u rad”, kaže šef službe za eksploataciju i distribuciju vode u Vodovodu Vasilije Ševaljević.

Situaciju sa vodosnabdevanjem u Kotoru komplikuje i dug Vodovoda Elektrodistribuciji od oko 100.000 evra. S druge strane, dug potrošača prema Vodovodu premašuje milion evra, pa bi njegovom naplatom preduzeće lako moglo da servisira obaveze za struju.

Salinitet vode u Orahovcu i dalje je iznad dozvoljenog, ali se u Vodovodu nadaju da će se smanjiti te da će se normalizovati vodosnabdevanje.

„Ukoliko se to ne desi, moraćemo da pribegnemo nepopularnoj meri, odnosno restriktivnom vodosnabdevanju određenih gradskih područja”, kaže Ševaljević demantujući spekulacije da je, navodno, Elektrodistribucija isključila struju izvorištu zbog neplaćenog duga za utrošenu struju.

Ž. K.

[objavljeno: 13/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.