Sukob šefa policije i lista Vijesti

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob šefa policije i lista Vijesti

Sukob direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i uprave lista "Vijesti" nastavljen je međusobnim optužbama. Veljović tvrdi da se protiv njega vodi kampanja, dok crnogorski dnevnik zahteva da on bude smenjen.

Međusobnim optužbama zaoštrava se sukob direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i uprave lista "Vijesti". Veljović tvrdi da se protiv njega vodi kampanja, dok crnogorski dnevnik s druge strane zahteva da on bude smenjen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Veljović je u saopštenju naveo da se protiv njega "sinhronizovano plasiraju" tekstovi i da je "jasno da se radi o smišljenoj i organizovanoj kampanji, sa poznatim ulogama".

Cilj te kampanje, kako je Veljović ocenio, je da se spreči njegov reizbor na funkciju direktora Uprave policije.

Direktor lista "Vijesti" Željko Ivanović, medjutim, u današnjem izdanju lista osporava "profesionalni kredibilitet" Veljovića, navodeći kao primer 14 slučajeva, kojima dokazuje da on ne moze ostati na funkciji direktora Uprave policije.

Ivanović navodi nerasvijetljeno ubistvo Srdjana Vojičića, telohranitelja Jevrema Brkovića, napad na njega samog (Ivanovića), kao i raniie napade na novinare Mladena Stojovića i Tufika Softića.

Takodje, nerastvetljena ubistva Duška Jovanovića i Slavoljuba Šćekića, stavljaju se na teret Veljoviću, kao i, kako je navedeno, akcija Stanka Subotića i Mila Djukanovića da 2007. godine preuzmu "Vijesti".

I incident gradonacelnika Podgorice Miomira Mugoše sa novinarima lista "Vijesti", u avgustu 2009. godine, pretnje novinarki tog lista Olji Lakić i nedavno paljenje vozila lista "Vijesti", dovode se u vezu sa radom Veselina Veljovića.

Zapaljeno vozilo dnevnog lista "Vijesti"(VIDEO)

Lukšić osudio spaljivanje vozila "Vijesti"

Kao 14. "argument" protiv Veljovića, Ivanović je naveo "sijaset javnih istupa, biser izjava , intervjua (Veljovića) u kojima je vredjao, targetovao, etiketirao predstavnike NVO sektora, nezavisnih medija i opozicije".

EU ne traži smenu Veljovića

Potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, komentarišući učestale zahteve za smenom Veljovića, rekao je juče u crnogorskom parlamentu da direktor Uprave policije nije smetanja evropskim integracijama Crne Gore.

Marković je, takodje, naveo da niko iz Evropske unije nije trazio smenu Veljovića.

Najviši državni funkcioneri Crne Gore su više puta javno saopštili stav da ne vide potrebu da zamene Veljovića na sadasnjoj funkciji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Razmena žestokih optužbi

Izvor: Danas, 26.Jul.2011

Sukob direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i uprave lista Vijesti nastavljen je međusobnim optužbama, tvrdnjom Veljovića da se protiv njega vodi kampanja, dok crnogorski dnevnik s druge strane zahteva da on bude smenjen. Veljović je u saopštenju naveo da se protiv njega „sinhronizovano...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.